Tovább robog a Coolmore expressz

A Bollydoyle - Aidan O’Brien - Ryan Moore trió négy nap után immár öt győzelemmel áll és abszolút egyeduralkodó az idei királyi sorozatban.

calandagan.jpg

Ma, rögtön nyitányként győztek az Albany Stakesben, sőt csak a győztes Fairy Godmother (Night of Thunder) és Heavens Gate közé „furakodó” Simmering akadályozta meg a házibefutót.

„Hihetetlen csikó, nem igaz? – kérdezte az ír fenomén.

A két Gr1-es futam azonban nem lett az ő zsákmányuk. A Commonwealth Cupban (ahol Rossa Ryan háromnapos eltiltást kapott gondatlan lovaglás miatt) Inisherin (Shamardal) a bajnok, igaz a Coronation Stakes némileg házon belül marad, mert a már-már győztesnek látszó Opera Singert, Donnacha Aidan O'Brien idomítottja, a tavaly még az Albany Stakest nyerő, Porta Fortuna (Caravaggio) előzte csak meg, így, ha nem is Coolmore-, de O’Brien házibefutó jött létre.

A tweetben láthatják a papa mennyire szomorkodott a vereség miatt. Semennyire. 

A győztes mester, Kevin Ryan Inisherinről: "Nagyon jó. Az a nagyszerű benne, hogy kiváló temperamentuma van, egyszerűen öröm edzeni. Most megyünk a July Cup-ra, esetleg Prix Maurice de Gheestre majd visszatérünk vele ide, a Bajnokok Napjára."

Inisherin tulajdonosa a héten 46 ezer fontért utónevezte lovát a versenybe!

Így pedig nyert 411 ezret, azaz bőven 365 ezer pluszban a mérleg.

Donnacha pedig Porta Fortuna-t magasztalta: "Utólag persze minden olyan egyszerűnek tűnik. Tom (Marquand - a szerk.) remekül lovagolta, így boldog voltam egész úton, hiszen minden a tervek szerint ment. Nem túl gyakran lehet ilyet mondani, ezért nagyon örülök.” 

Az ifjú O'Brien 10 Gr1-es győzelmet aratott lovasként, és immár trénerként is közelíti ezt a  számot.

A 18 éves csodakölyök, Billy Loughnane fenomenális, türelmes lovaglással megduplázta ascoti győzelmeinek számát, amikor Sopranot (Starspangledbanner) az utolsókból az elsők közé juttatta a Sandringham Stakes-ben, míg a King Edward VII Stakes után - idén először - a  franciák ünnepelhettek, mert őfelsége Aga Khan saját tenyésztése, a nyitóképen látható Calandagan (Gleneagles) meglehetősen könnyedén nyerte a derbytávra kiírt Gr2-es futamot.

Nagy az öröm a csatorna túloldalán, mert napra pontosan öt éve, 2019. június 21-én nyertek utoljára futamot a Royal Ascoton.

Ezt még a Kincsem Kft. ügyvezetője, Szotyori Nagy Ádám is a helyszínen látta.

Holnap következik a zárónap!

Nyitókép: @bloodstocknews X

Első nap krónika krónikája

Második nap

Harmadik nap

tamogatoi_banner.png

hajra_magyarok2.png

süti beállítások módosítása