Az ascoti gyepről jelentjük

Megkezdődött a 2024. évi Royal Ascot!

ch.jpg

Nem csak az első futamot nyerő Charyn (Dark Angel) győzelme volt imponáló, hanem a menedzselése is dicséretet érdemel. 

Március végén Listedben kezdtek vele, majd Gr2-ben győzött. Mindig mérföldön tartva, a feladatokat fokozatosan nehezítve számára, május közepén - első királykategóriás fellépésén - még meghajolni kényszerült  Audience előtt (a Lockinge-ban), de most őt és minden más ellenfelét is biztosan verte a Gr1-es Queen Anne Stakesben.

Nagyon levizsgáztak a favoritok. Audience ötödik, Facteur Cheval hatodik, míg az őszi hős, Big Rock csalódást okozva tizedik, így a franciák nem voltak túl boldogok a nyitófutam után.

A másodikban, a szinte tejfölösszájú, 18 esztendős Billy Loughnane mosolyoghatott boldogan, mert Brian Meehan lovával, az előzetesen 80/1-hez adott Rashabar-ral (Holy Roman Emperor) nyerték a 22 fős csikófutamot, a Coventry Stakest (Group 2). Micsoda belépő, ráadásul eddig 100%-os a királyi sorozatban a srác! 

A mára King Charles III. névre keresztelt sprintfutam idei kiadását az ausztrálok nyerték Asfoora (Flying Artie) révén, pedig talán itt láthattuk a nap legbiztosabbnak vélt nyerőjét, Big Evs-t, aki végül harmadikként ért célba Regional mögött. Asfoora a hatodik ausztrál "King's Stand" nyerő!

A "Csillagok Háborúját", azaz a három 2000 Guineas nyerő csatáját, Rosallion (Blue Point) nyerte káprázatos stílusban. Az a Notable Speech, akiről Buick áradozott a meeting előtt, utolsó előtti, hetedik a St James's Palace Stakesben. A norvég fiú azt mondta: most topja közelében sem járt hű társa.

"Nem is lehetnék boldogabb. Erős volt a mezőny, hiszen három Guineas bajnok is jelen volt, így nagyon büszke vagyok rá, és szintén nagyon büszke a csapatomra. Ez mindannyiunknak sokat jelent. Fizikailag úgy néz ki, mint Superman. Amikor megdolgoztatod, olyan könnyedén csinálja, hogy bárki is lovagolja, úgy néz ki, mintha motoron ülne. Csodálatos, hogy ezt itt is megmutathatta. Ma egy fontos kérdésre kellett válaszolnia Notable Speech ellen, aki legutóbb tisztességesen megverte őt. Nagyszerű dolog részt venni egy ilyen versenyen, és persze még jobb megnyerni. Sokat jelent. Ez egy nagyszerű nap számunkra" - örvendezett a boldog tréner, Richard Hannon, aki már a versenynap előtt azt nyilatkozta: Rosallion a legjobb ló, akit valaha edzett.

Sir Mark Prescott 1996 óta az első Royal Ascot győztesét ünnepelhette, amikor a Pledgeofallegiance (Sea The Stars) 20/1-es oddsal győzedelmeskedett az Ascot Stakes-ben.

Holnap folytatjuk!

Kép: @HKRacingUS

tamogatoi_banner.png

hajra_magyarok2.png

süti beállítások módosítása