Ha egyszer egy üzlet beindul

Avagy ez történt a Royal Ascot harmadik napján!

gqh7ov_xcachguz.jpg

Reggel megírtuk, hogy a sok-sok helyezés után beindult a Coolmore - henger, ami délután is folytatódott. Az O’Brien - Moore páros újabb duplát jegyzett, ezzel Ryan megelőzte Dettorit az ascoti győzelmek számában (82:81).

"Csodálatos verseny volt. Ryan végül megérdemelten nyert, de igazi párbaj volt kettejük között!" - mondta John Gosden.

Mivel a második sikerük az Ascot Gold Cupban történt, így Aiden máris 401 Group 1-nél tart. Kypriost nagy csatára kényszerítette a godolphinos Trawelman, de a célban egy hosszal Galileo fia volt elől.

Ez volt a mester 9. Arany Kupája, Kyprios pedig a 23. telivér, aki legalább kétszer meg tudta nyerni a patinás serleget.

Moore ezzel nem csak Dettorit előzte meg összesítésben, hanem az idei vetélkedésben Oisin Murphyt is, aki ma nyeretlen maradt. A futtatóknál a Coolmore Partners-szel csak a Wathnan Racing tartja a lépést, akik három győzelemnél tartanak, ebből ma kettőt szereztek szépen keretbe foglalva a napot. Nyitányként a Gr2-es Norfolk Stakest Shareholder (Not This Time), a zárást a Buckingham Palace Stakest pedig English Oak (Wootton Bassett) nyerte számukra. 

A nap legszebb pillanata volt, amikor Michael Tabort arról kérdezte Matt Chapman, hogy mi a véleménye Aidan O'Brienről. Tabor igencsak velősen nyilatkozott: "Zseni! Mit mondjak még róla?" 

Folytatás holnap 15:30-kor.

süti beállítások módosítása