Most jó magyarnak lenni!

Hölle Martin egyéniben, illetve a magyar csapat - Osztertág Kristóffal és ifj. Fekete Györggyel kiegészülve - megvédte címét a franciaországi Le Pin au Haras-ban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon. 

holle.jpg

Az immár nyolcszoros világbajnok Hölle és a válogatott sikerével sorozatban hatodszor mind a két aranyérem Magyarországé lett, ami egyedülálló a sportág történetében. Tíz és nyolc éve az egyéni küzdelmet a magyar szövetség jelenlegi elnöke, a 12-szeres világbajnok Lázár Vilmos nyerte, 2017-ben, 2019-ben, 2021-ben és most Hölle bizonyult a legjobbnak. Ifj. Fekete és Osztertág sem első vb-címét ünnepelte, előbbi 2021-ben, utóbbi pedig 2019-ben lett aranyérmes a csapattal.

A 26 éves Hölle a díjhajtást fölényesen megnyerte, majd a szombati maratonhajtásban még növelte is az előnyét, éllovas pozícióját pedig a vasárnapi akadályhajtásban simán megőrizte.

"Jó most magyarnak lenni itt Franciaországban" - jelentette ki az MTI-nek a nemzetközi szövetség (FEI) fogathajtó szakbizottságának elnöke, Fugli Károly. "Ez valóban komoly sporttörténelmi siker, hogy sorozatban hatodszor van magyar győztes egyéniben, ebből Hölle negyedik egymást követő diadalát aratta, a magyar csapat pedig ugyancsak hatodszor lett aranyérmes megszakítás nélkül. Az jól látszik, hogy ebben a szakágban továbbra is meghatározó tényezők, sőt, élen járnak a magyar versenyzők. Reméljük, ez sokáig így is marad".

Az immár nyolcszoros világbajnok Hölle és a válogatott sikerével sorozatban hatodszor mind a két aranyérem Magyarországé lett, ami egyedülálló a sportág történetében. Tíz és nyolc éve az egyéni küzdelmet a magyar szövetség jelenlegi elnöke, a 12-szeres világbajnok Lázár Vilmos nyerte, 2017-ben, 2019-ben, 2021-ben és most a 26 éves Hölle bizonyult a legjobbnak. A csapattag ifj. Fekete György és Osztertág Kristóf sem az első vb-címét ünnepelte, előbbi 2021-ben, utóbbi pedig 2019-ben lett aranyérmes a csapattal.

"Boldogságot, nagy boldogságot jelent ez a siker. A magyar csapat sorozatban hatszoros világbajnok, ez egy óriási élmény az egész országnak és nekünk is. Jó ennek a részesének lenni" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Hölle Martin, aki ebből a sorozatból négyszer (2017, 2019, 2021, 2023) vette ki a részét, ráadásul valamennyi alkalommal az egyéni világbajnoki címet is elhódította. "A siker titka a nagyon sok munka. Nagyon nehéz évünk volt, amit nem volt egyszerű megélni."

Forrás: MTI, képek: Hungarian Youth Driving Team