Kovács Sándor

Tegnap olvashatták, hogyan nyerte meg Sárga rózsa 1990-ben a gróf Széchenyi István emlékversenyt.

p6100063.jpg

Kovács Sanyi elmesélte, miként kerül a kanca nyergébe és elmondta mennyire megtisztelő volt számára a Legendának lovagolni.  Beszélgettünk róla, hogy hány győzelmet aratott közösen a mesterrel, így ez adta az ötletet, hogy listázzuk ki, 63 magyarországi lovasként elért nagydíjgyőzelmét kivel jegyezte.

Most is – századjára – elmondjuk: készítéskor csak a ma élő 21 nagydíjat vettük figyelembe, korábban kiemeltnek nyilvánítottokat (pl. Szent István Díj) nem! E számítás alapján Sanyi a második világháborút követő időszak legtöbb nagydíjat nyerő zsokéja, aki hárommal előzi meg Kállai Pált.

Ez azonban így nem összevethető, hiszen korábban néha volt 25 nagydíj is egy évben, viszont most meg olyanok léteznek, amiben a régiek nem lovagolhattak. (Hazafi Díj, Kovács Mihály ev., vagy Overdose Díj).

Következzék a felsorolás. Akit untatnak a számok és tényadatok, az ne is olvasson tovább.

Értelemszerűen Kanics Melinda kívánkozik a sor elejére. Nem kevesebb, mint 26 nagydíjat jegyeznek közösen. Írtunk már róla, hogy az ezredforduló tájékán a Kanics-Kovács páros olyan rettegett duó volt, mint korábban a Kedvesi-Bodnár vagy éppenséggel az Aperianov-Vas.

Ribárszki Sándorral 11 győzelemben segítették egymást. A 11 közös siker felsorolása itt olvasható.

Őt mindenki Pitlákja, Papp István II. követi 6 közös trófeával. A három dobogós után következik Aperianov Zakariás. Négyszer szavazott bizalmat Sanyinak, illetve négy hozott diadalt. Íme:

1990 gróf Széchenyi István emlékverseny  Sárga rózsa

1991 Alagi Díj – Gunner (a szupersztár Jeremyt verve)

1998 gróf Széchenyi István emlékverseny – National Flirt

1998 Kétévesek kritériuma - Alfredo   

A többi mester nevét a képen láthatják.

Nyitókép: Racing Portal archív