Opasan visszavonul

Búcsúzik a szlovák lóversenysport legsikeresebb lova.

opasan.jpg

A Cseh Derby 2020. évi győztese, Szlovákiában háromszoros Év Lova és a szomszédos gyep történetének egyik legjobbja, OPASAN (French Navy) egészségügyi okok miatt befejezte versenyzői pályafutását. A hétéves mén, aki 2020-ban csúcsformájában nem talált legyőzőre a pályán, és a következő évben a francia black-type színtéren tudott diadalmaskodni, most tenyésztői karriert futhat be.

"Igaz, hogy már nem lesz edzésben, sok sérülése volt, és így nem is igazán élvezte a tréningezést" - mondta a dostihy.fitmin honlapnak Jozef Chodúr, a mén trénere. "Sokszor nem értettünk egyet a tulajdonossal a menedzselés kérdésében sem, ez is az oka, hogy az elmúlt szezon nem az én várakozásaim szerint alakult" - teszi hozzá Chodúr.

Opasan idén mindössze háromszor futott, Franciaországban kétszer nagyon lemaradt, a Szlovák Nagydíjon (a Turf-gálán) pedig a negyedik helyet szerezte meg. Még folynak a tárgyalások, hogy hol legyen felállítva, de nagy valószínűséggel Csehországban.

Opasan nálunk 2020-ban a Kincsem Díjat, trénere, Jozef Chodur pedig tegnap a gróf Károlyi Gyula emlékversenyt nyerte Loch Swan (Gregorian) révén. Ebből hűséges olvasóink már kitalálhatták, hogy Ribárszki Sándornak nem jött össze az ötödik (Shaba Queen végül harmadik), de a vele készült élő interjúnkat láthatják a Magyar Turf Club facebook oldalán.

Nyitókép: ZLPhotos - 2020 Kincsem Díj

tamogatoi_banner.png

süti beállítások módosítása