Szuperhétvége

Ahogyan tegnapi cikkünkben olvashatták Angliában és Írországban is következik az utolsó klasszikus, a St Leger.

gxhpth_wkasbi4h.png

A szombati angol kiadás viszont egész biztosan háttérbe szorul az Irish Champion Stakes mögött, ahol az idősebb generáció „hívja ki” a fiatalokat 2000 méteres távon. Ez évről évre ez a legerősebb verseny az egész világon (jelen pillanatban a hatodik), mondjuk ki: ez az írek Arc de Triomphe-ja. Mivel itt indul Economics, Los Angeles és Luxembourg is a derbyévjáratból ezért Doncasterbe az Illinois, Jan Brueghel Grosvenor Square triót küldi a Coolmore

Leopardstownban egyértelmű a Haggas idomítás, - a képen látható -  Economics és Auguste Rodin csatájára van kilátás (igaz Yoshito Yahagi Shin Emperor-t utaztatta Japánból Írországba), míg a Legerben a Queen’s Vase bajnoka, Illinois a favorit. 

Másnap, immár Curragban egy idősebbek és kettő, kétévesek előtt nyitva álló futam után következik "a Leger".

Nem tudjuk, hány olvasónk előtt ismert a tény, hogy Írországban ez nem kizárólag a hároméveseket várja. Talán ennek köszönhető, hogy mindössze két Triple Crown bajnokuk van eddig, de már utóbbi is 82 évvel ezelőtt dicsőült meg.  Idén egyetlen hároméves a startnál, a Kincsem Díjra is nevezett The Euphrates, szinte teljesen outsiderként, hiszen olyan gigasztárok indulnak csatába  a címért, mint az Ascot Gold Cup és Goodwod Cup többszörös hőse, és 2022-ben már itt is győző, Kyprios vagy a Princess Of Wales's Stakes bajnoka,  Giavellotto.

Angliában 2921, Curraghban 2816 méter a St Leger távja. 

A kezdési időket a táblázatban láthatják.

691311da-59b0-4b18-b1d3-3549e80f8e98_940x788.jpg

Nyitókép: @HRIRacing X

süti beállítások módosítása