Dettori: lesz jobb!

avagy ez történt az éjszaka az Államok versenypályáin.

frabrien.jpg

Azok után, hogy pár napja Dettori Kentucky Downsban megnyerte a Nashville Derbyt, ez a hétvége nem lett hangzatos sikereitől. Pénteken öt lovaglása során egyszer sem sikerült nyernie ugyanott és szombaton ugyanígy történt hat próbálkozásakor.

Ami bennünket legjobban érdekelt a Coolmore lovaival való szereplése, de sajnos a háromból csak egy közös produkció jött létre, mert sem Mountain Bear sem pedig Chief Little Rock nem állt starthoz. Utóbbi egyáltalán nem volt együttműködő: ledobta Frankie-t és elszaladt.

Az egyetlen futó, Greenfinch negyedik lett abban a Marathon Stakesben, amiben a dobogó alsó fokára Roger Varian idomítottja a japán tenyésztésű Three Priests ért fel, éppen előtte.

Dettori idei mérlege az USA-ban:

336 lovaglás – 59 győzelem – 52 második és 50 harmadik helyezés, közel 8 és fél millió USD pénznyeremény, amivel 15. pozícióban áll a rangsorban.

A héten Frankie Graceland-ben járt és meghatottan beszélt róla, hogy mekkora hatással volt rá az Elvis-hagyaték.

A nap Grade 1-es futamát, az Aristocrat Franklin-Simpson Stakest (1300 m, 2 M USD) Howard Wolowitz (Munnings) nyerte Irad Ortiz Jr.-al

Hatalmas meglepetés Del Marban! A veretlen szuperfavorit, Nooni csak ötödik a Del Mar Debutante-ben. Ennek ellenére Bob Baffertnek megvan a 11. itteni kupája, mert a győztes Tenma (Nyquist) is az ő istállójában áll.

Jó szórakozást az év legfontosabb galopp versenynapjához, de ne feledjék: 15:50-kor Prix du Moulin de Longchamp (Gr1, 1600 m)

Nyitókép: Racing Post X

süti beállítások módosítása