Talán ő?

Felér vajon "a nagyi" sikereihez?

zarigana.jpg

2008-ban Zarkava elkápráztatta a világot. A Prix de l'Arc de Triomphe győzelem a nyolcadik volt számára a sorban, ami után a kanca veretlenül vonult ménesbe.

Azonban ott, mamaként egyelőre meg sem tudja közelíteni azt a teljesítményt, amit a pályán láttunk tőle.

Pedig a legjobb sztármének (Dubawi, Sea The Stars, Siyouni, Frankel, Galileo, Invincible Spirit vagy éppenséggel Redoute's Choice) fedezték, de eddig talán a Dubawitól született Zarak-ra figyelt fel a nagyvilág, aki hiába nyert Gr1-es szinten is, azért 11:3-7-es mérlege közelében sincs anyjáénak.

Csütörtökön azonban egy újabb reménység kapcsán került a sajtóba ’a nagyi” neve. Siyouni-Zarkamiya (Frankel) származású Zariganáról már júliusi bemutatkozása után csiszolatlan gyémántként beszéltek, de csütörtökön szintet lépett. 300 méterig utazott a mezőnnyel, majd, amikor Mickaël Barzalona pici megtolta a fejét, pár lépés alatt hosszakkal lépett el riválisaitól.

A Prix d'Aumale-ban (Gr3) három lépésben egy másik dimenzióba lépett – írja a Jour de Galop.

Videót a Befutó főoldalán külön is láthatják.

zarigana.png

Persze még hosszú út áll előtte mire Zarkavához fogható lesz, de az érzések, impulzusok, jelek, amiket ő eddig mutatott félreérthetetlenek. Ezek ugyanazok, mint amiket tizenhét évvel ezelőtt láthattunk, amikor egy kétéves, Őfelsége Aga Khan selymeiben parádézott a Prix Marcel Boussac-ban.

Vajon Zariganat is láthatjuk ebben a versenyben három hét múlva? Talán Ő lesz, aki Zarkava nyomdokaiba léphet?

Kép: @AgaKhanStuds X

Weboldalunk: 

weboldal.JPG

tamogatoi_banner.png

süti beállítások módosítása