Az utolsó klasszikusok

Angliában és Írországban a legfontosabb hároméves futamok általában kitérnek egymás elől, de most, zárásként egy hétvégén rendezik meg mindkét országban a St Legert.

037283d1-cc17-470e-9d6e-059e95e3637a_680x382.jpg

És nem csak azokat.

A képen adunk tájékoztatást arról, hogy micsoda szuperhétvége előtt állunk.

Szombaton lesz egy kis zsokékavarodás, mert Oisin Murphy és William Buick (akik az öt utolsó angol bajnoki címen osztoztak) a Turf Champions Day-en lovagolnak a kanadai Woodbine-ben, így őket értelemszerűen nem láthatjuk Doncasterben és Leopardstownban. A mérföldes Summer Stakes azért fontos számukra, mert ez egy „Breeders’ Cup ‘Win and You’re In” futam, azaz New Century győzelme automatikus indulást garantálna Del Marban.

Murphy szavai: „Úgy tervezem, hogy pénteken Kanadába utazom, majd a verseny után rögtön visszarepülök Írországba, hogy vasárnap a St. Leger-ben indulhassak Giavellottóval. Alig várom, hogy New Century-t lovagolhassam, aki legutóbb Salisburyben nyert. Az apja, Kameko jelenleg nagyon jól teljesít, és jó lenne, ha egy Group 1-es futamot is felírhatnánk a dicsőségtáblájára. Bízunk benne, hogy egy jó versenyt futhat odakint. Giavellottóval már kétszer nyertem és remélhetőleg mesterhármasra is képes lesz az ír St Legerben."

A Godolphin-Appleby-Buick kombináció, Modern Games (2022) és Master Of The Seas (2023) győzelme után mesterhármast hajtana végre a Gr1-es Rogers Woodbine Mile-ban. A csapatot most az a Naval Power képviseli, aki a Kentucky Derby napján, 1800 méterre fejhosszas második volt Churchill Downs-ban. Május óta viszont nem futott.

Szombaton az angol St Legerből Ryan Moore és Tom Marquand is hiányozni fog, mert ők Írországban a Irish Champion Stakes napján lovagolnak majd.

A futamokról kicsit bővebben: holnap, itt a Befutón.

Nyitókép: @RacingPost X

süti beállítások módosítása