A legfontosabb, hogy egészséges és boldog maradjon

Természetesen nagy terjedelemben foglalkozik a cseh szaksajtó Gasparini budapesti győzelmével.

03_2.jpg

"Az elmúlt évek egyik legjobb cseh tenyésztése idén is folytatja kiváló szereplését. Múlt vasárnap Budapesten megnyerte a rangos Kincsem Díjat és szezonban immár negyedszer nyert első szinten" – kezdi sorait Martin Cáp.

"Ő egy hihetetlen személyiség. Tisztában vagyok vele, hogy soha többé nem találkozom ilyen lóval" - mondja Jan Demele idomár, aki a Kincsem Parkban a teljes csapattal együtt hallgatta a cseh himnuszt.

A 2400 méteres futam első fele nagyon lassú tempóban zajlott, temetve ezzel a steherek esélyeit. Gasparini azonban megbirkózott ezzel és nyakhosszal megelőzte a hazai színekben futó St Pantaleont. A favorit Rex Of Thunder a harmadik helyen végzett.

"Az utolsó 1000 métert 58 másodperc alatt futottuk a hivatalos részidők szerint, így nevettem azon, hogy Gasparini és Rex Of Thunder e mérés szerint Ponntossal együtt futhatott” - mondta kissé viccelődve Demele.

01_2.jpg

„A tavalyi szezon rosszul sikerült számára. Kemény programja volt, némi fáradtság látszódott rajta. Amikor tavaly nyitányként egy nyakhosszal kikapott Orry-tól, az önbizalma kicsit megcsappant” - tekint vissza Jan Demele. „De tavaly télen felnőtt és május végére látható volt, hogy visszatért a legjobb formájához. Gasparini egy kiváló személyiség, nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, de amikor túl sokat ad ki magából, kicsit túlzásba esik, és már nem élvezi annyira a dolgot. Örülünk annak, hogy most újra élvezi a futást” - tette hozzá.

Jiri Palik szerint Gaspariniban még mindig van tartalék, amire szükség is lesz, hiszen idén előbb Prágában, majd Varsóban vár még rá komoly feladat. Ha az első három között végezne Varsóban, Gasparini lehet mindössze a második cseh tenyésztésű, black-type státuszú mén. A sztár Redakta  39 évvel ezelőtt érte el ezt az eddigi egyetlen bravúrt.

„A legfontosabb, hogy egészséges és boldog maradjon, és továbbra is élvezze a versenyzést” – zárja sorait Jan Demele.

A teljes írás cseh nyelven itt érhető el.

02_1.jpg

Arról még nem adtunk hírt, hogy a Szlovák Kancadíjat a derbynyerő, Francis Gold nyerte.

Képek: Bendek Attila

tamogatoi_banner.png

süti beállítások módosítása