Parádés nap az ügetőn

Impozáns programmal várta a látogatókat a Kincsem Park a Nemzetközi Agár -és Lóversenyhétvége második napján.

02.jpg

Az ügetők most sem okoztak csalódást, 91 ló mérettette meg magát a 10 futamos versenynapon, ahol német, osztrák, szlovén és szerb vendégeket is köszönthettünk.

A hajtók névsorát is érdemes szemügyre venni, a négyszeres Prix d'Amérique, valamint Elitloppet nyerő Joseph Verbeeck is tiszteletét tette nálunk!

A többszörös champion 17 évvel ezelőtt már ellátogatott hozzánk, de bízunk benne, hogy nem kell ismét ilyen sokáig várnunk arra, hogy újra láthassuk idehaza hajtani!

A nap első kiemelt futama a fordulóstartos, hosszútávú 110. Hungária Díj Enjoy sikerét hozta, ami azért is szenzációs, mert ő az egyetlen olyan magyar tréningben álló ló, aki kiemelt versenyben győzni tudott a külföldi vendégekkel szemben a hétvége folyamán!

A Derby-nyerőt a Turf az első helyre várta, azonban aki rendszeres követője a sportnak tudja, hogy Enjoy nem a legnyugodtabb természet, ezért némi aggodalomra adott okot a többszöri visszastart. Tapasztalt hajtója, Fazekas Imre azonban nem véletlenül hazánk legjobbja, ezt a feladatot is megoldotta. A startot követően a német tréningben levő Nelson Newport diktálta a tempót, a befutóban viszont már Enjoy távolodó alakját nézhették az üldözők. Hiba nélkül versenyezve, korosztályos pályarekorddal nyert. A második helyet az osztrák Power Hill szerezte meg, a sokáig vezető Nelson Newport végül a harmadik helyen ért célba.

A nap második kiemelt versenye, a sprinterek részére kiírt Marschall József Emlékverseny német sikert hozott, Blind Date állhatott fel a dobogó legfelső fokára, hajtója Christoph Schwarz második alkalommal tudott győzni ebben a futamban, ugyanis tavaly Days of Thunder társaként sikerült a bravúr. Őt istállótársa, Uccellone követte hölgy hajtójával Marisa Bock-kal, a harmadik helyet a magyar tréningben és tulajdonban levő Digital Races szerezte meg szintén Fazekas mesterrel a sulkyjában. Digital Races sikere azért is örömteli, mert közel egy éves kihagyás után láthattuk újra a pályán és ahogy azt az eredménye is mutatja további nagydíjak főszereplője lehet.

Fazekas mester vasárnap is fókuszba került, amikor is átvehette a Magyar Bronz Érdemkeresztet, melyet Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adott át neki.

Szöveg: Galkó Orsolya, képek: Benedek Attila és Kincsem Park

süti beállítások módosítása