Freya T Boko tovább menetel

Szeptember utolsó szombatján a kancák kerültek reflektorfénybe a Kincsem Parkban az Őszi Kanca Díj révén.

2f7d0e5a-0025-454e-8621-1f40ed342c4d_1200x800.jpg

Hogy az ügetőt napi szinten nem követők számára is egyértelmű legyen:

A Kanca díjban (nyáron) kizárólag a négyéves Magyarországon született ügetők futhatnak, míg az “őszi változatban” hároméves és idősebb magyar tréningben állók.

A résztvevők névsorát nézve izgalmasnak ígérkezett a futam, elég megemlíteni a háromévesek legjobbja Freya T Boko, a 115. Nemzeti Díj nyerő Eternity Bar, vagy a top formában levő Anybody nevét.

A startot követően a térhátrányból indulók rendkívül gyorsan felzárkóztak a vezető lovak mögé. Pár méter megtétele után Freya T Boko haladt az élen Goran Zolnajival a sulkyjában, mögötte Fendi igyekezett tartani a tempót. Őket Eternity Bar követte, aki ugyan szerette volna átvenni a vezető pozíciót, azonban hibázott és a 6. helyre esett vissza, így úgy tűnt az ő versenye itt véget is ért. A befutóban Freya T Boko győzelmét senki nem veszélyeztette, így már negyedik kiemelt sikerét aratta Búrány Adrián idomítottja. A második helyet Anybody szerezte meg, aki idén 12 futásból mindössze egyetlenegy alkalommal nem keresett pénzt tulajdonos-idomárjának. A dobogó alsó fokára hatalmas hátrányt ledolgozva, gyakorlatilag „repülve” érkezett meg Eternity Bar állandó hajtójával, Veljko Mazsittyal.

Érdemes a későbbiekben is szemmel tartani Freya T Boko-t, könnyen meglehet, hogy egy klasszist látunk kibontakozóban.

Szerző: Galkó Orsolya, képek: Benedek Attila

süti beállítások módosítása