Lemaire: célom a hetedik championátus

Yorkban a Paris Turf-nek adott interjút a francia sztárzsoké, aki múlt szombaton hét győzelmet aratott a japán kikötővárosban, Niigata-ban.

addff5de-0730-4372-a2b9-dae98a9d493d_1200x800.jpg

Paris Turf: Ahogyan azt már többször tetted, el fogsz jönni idén is az Arc-ra?

Christope-Patrice Lemaire: Volt szerencsém többször is lovagolni a Prix de l'Arc de Triomphe-on, de sajnos jelenleg nincs lovam. Természetesen minden ajánlatra nyitott vagyok.

Mit tudsz mondani korábbi kollégáid, Gérald Mossé és Olivier Peslier közelmúltbeli visszavonulásáról?

Ez azt mutatja, hogy a kerék forog, még az olyan élő legendák számára is, mint ők, akik mély nyomot hagytak a versenyzésben. Olivier-t már nagyon régóta ismerem. Még tanonc kora óta. Géraldot viszont később ismertem meg. Ugyanabban a sarokban voltunk az öltözőben, és hamar megkedveltük egymást. Ő volt a példaképem a figyelemre méltó hosszú pályafutása miatt és arra tekintve, ahogyan a nagy versenyeket "összerakta".

A magad részéről, mit gondolsz, meddig fogsz még lovagolni?

Még van előttem néhány jó év (a szerkesztő megjegyzése: Christophe 45 éves), mielőtt visszavonulok, de nem hiszem, hogy olyan hosszú lesz a karrierem, mint Géraldé (Mossé, aki 57 évesen hagyta abba a lovaglást) vagy Frankie Dettorié (53 évesen még mindig lovagol.)

Az újabb japán bajnoki cím a cél?

Igen. Ha nyerhetek még egyet, akkor nem fogok ellene tenni. 106 győzelemmel rendelkezem (augusztus 24-én), Yuga Kawada 98-al áll, Keita Tosakinak pedig 94 nyerése van. Ez egy szoros verseny lesz a végéig, ami a közönség számára szórakoztató, számunkra pedig motiváló. Bízom a 160-180 győzelemben és a 7. bajnoki címemben.

A teljes interjú itt olvasható el francia nyelven.

Forrás: Paris-Turf, kép: Jean-Charles Briens

süti beállítások módosítása