Japán a fő célpont

A résztulajdonos MV MagnierAuguste Rodin idei „fő céljának” nevezte a Japán Kupát, ahol Deep Impact fia is pályázhat majd arra a címre, amelyet apja 2006-ban már elnyert.

d08e55f6-c357-4402-910d-dee788c0bf9e_2508x1672.jpg

Cél, hogy a Breeders' Cup nyerő áthidalja a közel két évtizedes szakadékot az utolsó európai győztes és napjaink között.

2005-ben Alkaased volt az utolsó NEM japán bajnok, akit Frankie Dettori lovagolt és Luca Cumani készített.

„Most már rájöttünk. Gyors talajra és agresszív lovaglásra van szüksége. Valójában az az álom, hogy kihozzuk őt a Japán Kupára még ebben az évben. Ez lesz a fő célja idén.”

A múlt héten a japán JRHA Select Sale-n Magnier megerősítette terveit Auguste Rodinnal kapcsolatban, aki szerinte a Coolmore-japán együttműködés csúcspontja.

A Coolmore idén is, mint 10 éve már mindig, egy-egy maroknyi kancát utaztat Japánba. Kitasan Black, Equinox apja, valamint a japán Triple Crown győztes Contrail fedezi őket elsősorban. Mindkét mén a Shadai ménállomáson fedez, ahol Deep Impact 11 szezonon keresztül állt.

Deep Impact utolsó évjáratából mindösszesen 13 csikó született, de egyértelműen Auguste a legjobb. A Coolmore egyébként nem csak az ő anyját, Rhododendront akarta elé küldeni, de a mén egészségi állapota időközben megromlott.

„Kivételesen jó velük dolgozni, velük üzletelni, remek emberek” – nyilatkozta Magnier a TDN Europe-nak utalva a Yoshida családra.

Hogy mennyire fontos Rodin tenyésztési szempontból, erről MV így beszélt:

„Amikor Auguste Rodin megnyerte a Derbyt, 30 másodperccel később apa felhívott, és azt mondta: Ez a legjobb fontos dolog, ami Coolmore-ral történt, mióta Galileo megnyerte a Derbyt.”

A végére egy megjegyzés: a Coolmore szakemberek zsenialitását jól mutatja, hogy még időben gondoltak a Galileo utáni időkre és világklasszis kancáikat olyan fedezőmének elé küldték, mint a fentebb megnevezett japán csődörök, vagy éppenséggel Justify, aki legújabb szemükfénye (City of Troy) apja és már rég a tulajdonukban áll.

Nyitókép: @keibalab X

süti beállítások módosítása