Zboray Viktória

Immár másodjára nyilatkozik nekünk a Nemzeti Vágta 2023. évi bronzérmese.

unnamed.jpg

A Nemzeti Vágta 2023. évi döntőse nem igazán szeret nyilatkozni. Legalábbis a verseny előtt. Rossz ómennek tartja. De kis unszolásunkra most mégis válaszol három kérdésünkre.

Befutó: Viki!  Tudjuk, hogy az utolsó simításokat végzitek a 17. Nemzeti Vágta nagy fináléja előtt, így köszönjük ezt a pár percet is, amit ránk szánsz. Nincs változás a csapatban. Ugyanúgy Adorjánt képviselve, ugyanúgy a Kósa Sándor irányításával és a Vámos-Nagy páros segítségével készült lovad London, vagy ahogy Te nevezed, Dínó. Hogy érzed, készen áll a versenyre?

Zboray Viktória: Én még sosem éreztem úgy, hogy készen állnánk egyik lovamnál sem korábban. Természetesen mi legjobb tudásunk szerint „beletettük” a szükséges munkát, így csak bízhatunk benne, hogy jól helyt tudunk majd állni.

B: Hogy látod az esélyeket?  Most is a már sokszor bizonyított lovakat kell legyőznie annak, aki szeretné felemelni a Vágta-kardot, gondolok itt rögtön a címvédő, Galaxyra vagy lesz esetleg egy friss berobbanó?

ZV: Én minden évben azt mondtam eddig, hogy minden pályára lépő ló esélyes hisz bármi történhet, ezért egyik párost sem szabad leírni, mindegyikükkel vigyázni kell. Természetesen vannak erősebb lovak, sőt jól összeszokott párosok, de minden évben van azért pár feltörekvő tehetség is, így mindenkire figyelnünk kell.

B: Második éve felmerülő kérdés: Budapest vagy Szilvásvárad? Te mindkét helyszínen lovagoltál már, hogy vélekedsz erről?

ZV: Érzelmi szempontból nem vitás, hogy Budapest, hiszen hihetetlen, semmihez nem fogható élmény az ország legszebb terén vágtázni, ahogy már neked is többen nyilatkozták ezt. Ezt tényleg nem lehet szavakba önteni. Szilvásváradon a kisebb pálya ráadásul sokkal megterhelőbb a lovak számára, ami viszont nekünk pont fekszik, hiszen kicsi a lovam, és ezáltal könnyen fordul.  A lovak többségének is jobb tehát a Hősök tere.

B: Nagyon köszönjük, hogy rendelkezésre álltál. Sok sikert Szilvásváradon nektek!
ZV: Köszönjük a megtisztelő lehetőséget.

A képeket maga az interjúalany bocsátotta rendelkezésünkre.

süti beállítások módosítása