16. Nemzeti Vágta

Idén új helyszínen, de változatlan küldetéssel rendezik meg hazánk legnagyobb lovas eseményét.

dsc_9355_a.JPG

A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont központi stadionjában, 250 méter lesz egy kör, így az előfutamokban ezt négy és félszer, majd a középfutamokban és a döntőkben hat és félszer kell teljesíteni.

A 15 előfutam győztese és a legjobb időt elért páros jut tovább a vasárnap délelőtti négy középdöntőbe, ahonnan pedig a négy győztes az esti fináléba.

A bajnok nevezője 5 millió forintot kap és a pénzdíjon felül indulási jogot nyer a 2024. évi Nemzeti Vágtára ugyanazon település színében és ugyanazon nevező képviseletében.

vagta_15_lofutam.jpg

Az esélyekről nehéz lenne szót ejteni, hiszen a 60 páros egyik tagja sem versenyzett még ezen az új helyszínen, ilyen körülmények között. A nyitóképen látható tavalyi győztes lovat, Galaxyt ráadásul Németh János helyett Tóth Tamara lovagolja (Kecskemét színeiben). Ott lesz azonban a mezőnyben a 2021. évi bajnok Pipacs, ismételten Szabó Nikolettel (Porva), és a 2020-as győztes Ricardo Kovács Leventével (Decs). Indul továbbá az általunk megszólaltatott Zboray Viktória is, méghozzá London nyergében (Adorján).

Aki nem tud ellátogatni Szilvásváradra, az vasárnap 15 órától a Duna Tv-n élőben követheti az eseményeket.

Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!

Kép: Juhász Zsóka/Treattelling