Minden idők legfiatalabb bajnoka

13 versenyző lovagolt a pályára a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság felnőtt döntőjében, amelynek fődíja egy FIAT 500 H Dolcevita személygépkocsi volt.

szuhair-2023ob-og.jpg

Az első fordulóban öt, a másodikban pedig két hibátlant láthatott a közönség, azonban mindössze egyetlen lovasnak sikerült verőhiba nélkül teljesítenie az Országos Bajnokság mint az öt pályáját, és ezzel megszereznie a győzelmet. A mindössze 14 éves Szuhai Rodrigo történelmet írt ezzel a teljesítménnyel, hiszen ő a Díjugrató Magyar Bajnokság történetében a felnőtt kategória legfiatalabb győztese. Korengedménnyel indulhatott a felnőtt kategóriában. Édesapja, Szuhai Gyula szintén 14 évesen a harmadik helyen zárt a Basaharcon megrendezett Országos Bajnokságon.

Immár 14 éve a FIAT az OB főszponzora, azonban az idei volt az első esztendő, hogy jogosítvány híján nem a győztes vezette a vadonatúj nyereményautót a tiszteletkörben.

Szuhai Rodrigo három korábbi egyéni magyar bajnokot is maga mögé utasított. A második helyen zárt a 2019-es magyar bajnok, Vándor Zsófia Quintusszal (Diósgyőri VTK). A páros a döntő második fordulójában vétett egy verőhibát.

Forrás riderline.hu,  Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu