Főhajtás

Következik az év egyik legnagyobb lóversenyünnepe.

dsc_3462-1-1024x684.jpg

Ma vessünk egy pillantást arra kik előtt hajtunk fejet vasárnap a Kincsem Parkban.

Kincsem és Blaskovich Ernő a lista élén. Sajnálatos, hogy nem jönnek az ír lovak, hiszen ők tették volna igazán ünnepivé a „Kincsem150” évünket.

Megtisztelő George von Opel úr levele, ahol tájékoztatja a nagyérdeműt a visszalépés okairól.

A Kincsem Díj viszont így egy magyar-nemzetközi találkozóvá alakul, hiszen 3:3 a létszám a mieink és a vendégek között.

A magyar lovaknak drukkolunk természetesen, de - ahogyan a szlovák derbynapi élő bejelentkezésünkkor mondtuk - megtisztelő lesz a régió egyik legjobbját, Gasparinit Budapesten köszönteni. Ő és csapata látható a nyitóképen.

A névadókra visszatérve: egész évben őket ünnepeljük, Brenyó József pedig 55 írásban mesélte el a csodakanca történetét. #Kincsem150

Aperianov Zakariás és Imperiál ugyanígy állandó főszereplő felületeinken. Az Imperiál Díjban csak egyetlen külföldi vendég - a képen látható - Manatan, aki viszont nagyon komoly sansznak tűnik. Zuzana Kubovicova talán a legtöbb nagydíjat nyerő külföldi idomár hazánkban, és Jiri Palik sem akárki. A francia tenyésztés ugyan csak egyet nyert eddig, de Racing Portaltól kapott hendikepszáma 71,5, amivel itt könnyen döntős lehet. Luis Fernando esetében lovasváltozás: Sanna helyett a mindössze 25 esztendős francia Jerome Moutard a nyeregben, aki e sorok írásakor 45. a francia zsokérangsorban, 275 lovaglása során elért 20 győzelmével.

Egy kis érdekesség: tegnap arról beszélgettünk az állami kitüntetést kapott Vas Józseffel, hogy a (mai) Imperiál Díjat sosem tudta megnyerni.

A kiváló Szabó Józsefet is többször méltattuk már. Legutóbb itt.

9b9cd653-4ffa-42bc-aa0d-b3d623acf157_800x445.jpg

Overdose-ról szintén mindent tudnak olvasóink. Rengeteg cikkünk született vele kapcsolatosan. Talán a legátfogóbb ezek közül a Ribárszki interjú, amit itt olvashatnak. A róla elnevezett díjban indul az a lengyel Moonara, aki abban is kapcsolódik a névadóhoz, hogy ő is futott a Hoppegartener Fliegerpreis-ben, igaz ő nem nyerte meg, mint Dózi anno. Sannával nagyon komoly sansznak tűnnek, annak ellenére, hogy a berlini futása szinte értékelhetetlen volt. 60-as Racing Post Rate-t nem sűrűn látunk b-t versenyben! Márpedig ő annyit kapott hetedik helyezése után.

Sajnos mindösszesen 61 lovat neveztek a trénerek a budapesti lóversenyünnepre, így a 189. Magyar Kancadíjra is csak hatot, de mégis ezt a futamot várjuk leginkább.

A Magyar Derbyből és az Osztrák Kancadíjból érkező hároméves kancák újra derbytávon találkoznak.

A derbytáv szó nem véletlenül szerepel az előző mondatban, hiszen ne feledjük az Osztrák Kancadíjat négyszázzal rövidebbre írta ki a versenytitkár. Hat lóból ötnek szerintünk reális győzelmi esélye van.

28164195-9978-4ef1-bab9-371dc7819213_1080x1080.jpg


Az ügyvezető kedvcsináló interjúja itt látható.

Az ír lovak ugyan nem jönnek, de Önöknek ez ne szegje kedvét. Látogassanak ki a Kincsem Parkba, hiszen ezen a napon a magyar lóversenyzés legnagyobb legendáira fogunk emlékezni.

Márpedig ők főhajtást érdemelnek világsztárok nélkül is.

Képek: Juhász Zsóka/Treatelling, Patyus Ferenc

süti beállítások módosítása