Stronach bajban

Az immár 91 esztendős egykori telivér tulajdonos-tenyésztőt és versenypálya-tulajdonost pénteken letartóztatta a rendőrség a kanadai ontariói Peelben, és öt rendbeli szexuális zaklatással vádolják.

ct_feb20-frankstronach_davel.jpg

Nem csak nemi erőszak szerepel a feljelentésben, hanem szeméremsértés és erőszakos fogva tartás is, ráadásul az esetet bonyolítja, hogy a vádak a 80-as évektől egészen 2023-ig terjednek.

Brian Greenspan, Stronach ügyvédje közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy Stronach "kategorikusan tagadja az ellene felhozott vádakat".

Stronach, az Adena Springs nemzetközi lóverseny- és tenyésztési vállalkozás alapítója, nagyrészt visszavonult a közéletből, miután 2020-ban rendezték lányával, Belindával folytatott keserű vitát a családi vagyon feletti ellenőrzésről. A megegyezés értelmében Belinda Stronach irányítja a lóverseny-, kaszinó- és ingatlanvagyont, míg Frank Stronach megtartotta a tenyésztési üzletág irányítását. Belinda Stronachot, korábbi kanadai parlamenti képviselőt a 2010-es évek közepén nevezték ki a The Stronach Group vezérigazgatójának, miután édesapja egyre több időt kezdett szülőföldjén, Ausztriában tölteni. A családi vagyont érintő egyezség után a The Stronach Groupot 1/ST Racing névre keresztelte át.

Stronach azzal szerzett vagyont, hogy egy Torontó melletti, szakszervezeten kívüli szerszámkészítő műhelyből multinacionális, tőzsdén jegyzett autóalkatrész-beszállítót "csinált", miután az 1980-as évek végén enyhültek a kereskedelmi kapcsolatok Kanada és az Egyesült Államok között.

Egy időben milliárdosnak tartották.

Frank Stronach az 1990-es évek és a 2000-es évek elejének egyik legmeghatározóbb versenyzői személyisége volt. Nyolcszor nyerte el a kiváló tenyésztő, négyszer a kiváló tulajdonos Eclipse-díjat, és öt lova szintén Eclipse Award-bajnok lett.

2018-ban megkapta az Eclipse Award of Merit díjat, amely a sportág legmagasabb kitüntetése.

2004-ben ő építtette a Magna Racinot, a szomszédos Ebreichsdorban, amit aztán 2020 szeptemberében eladott a bécsi Sakoyah Beteiligungsverwaltungs GmbH-nak, mindössze 40 millió euróért.

 Nyitókép: anadianthoroughbred.com. Holy Helena - Dance Smartly Stakes (Gr2) 2019

Csoportunk nyitómérkőzésén: Németország-Skócia 5:1

A magyar válogatott 15 órától Svájc ellen kezdi meg EB szereplését!

tamogatoi_banner.png

hajra_magyarok2.png

süti beállítások módosítása