Kovács tripla Kiskunhalason

Nemzeti díjugrató verseny zajlott június 6-8. között a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban, összesen 36 versenyszámot láthatott a közönség.

kovacshenrikanatoic.jpg

A verseny záró napján, szombaton 126 startot láthatott a közönség. A tíz versenyszámban három felkészítő kört tartottak, és ismét mindkét talajtípuson, négyévszakos és füves talajon is versenyezhettek a lovasok. Ez kiváló alkalom volt az augusztusi championátusra való gyakorláshoz is.

A füves pályán a Morris Lovas SE díjugratója, Kovács Henri kiegyensúlyozott, jó formát mutató versenyzéssel magazbiztos győzelmeket ért el: tripla duplázott, azaz mind a három napon megnyerte a két legmagasabb számot. Rajta kívül is voltak, akik több győzelmet szereztek a hétvégén, így Zvelihár Barbara (Kakuk Lovasudvar SE,) Milkovics Kata (Molnár János SE) és Krucsó Karolina (Krucsó Lovasklub) is többször tarthatott a magasba győzelmi trófeát.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató, a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE nevében úgy fogalmazott, családias légkör jellemezte versenyt és ahhoz képest, hogy párhuzamosan Bábolnán nemzetközi verseny folyt, a startszámok megfeleltek a várakozásnak. Örömét fejezte ki amiatt, hogy a Hirling Lovaspark versenyzői szép eredményeket értek el és biztató teljesítményeket láthatott a fiatal, kezdő lovasok részéről is a hazai közönség. A szervezőknek egyben jó technikai felkészülés volt ez a rendezvény az augusztus 2-4. között várhatóan nagy létszámot hozó Championátus I. fordulóra.

A szombati első helyezett lovasok:

  • 105 cm kezdő lovas vrsz. (filces pálya): Metzger Luca, Déva Delila (EQUI-KING LSE )
  • 105 cm nyitott vrsz. (filces pálya): Milkovics Kata Lambrusco (Molnár János SE)
  • 115 cm nyitott vrsz. (filces pálya): Milkovics Kata Lambrusco (Molnár János SE)
  • 120 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Milkovics Kata Dolcevita (Molnár János SE)
  • 125 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Kovács Henri, Kanato IC (Morris Lovas SE)
  • 135 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Kovács Henri, The Flash (Morris Lovas SE)
  • 110 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Zvelihár Barbara, Kendra (Kakuk Lovasudvar SE)

Az eredményközlésben láthatják, hogy Kovács mellett Milkovics Kata is triplázott. 

Forrás és kép: riderline.hu

süti beállítások módosítása