Kerekes interjú

Azt hiszem nem hagyhattam ki, hogy élete legnagyobb győzelme után pár kérdést Kerekes Karcsinak szegezzek. Kedd este müncheni otthonában hívtam fel, a gyermekével éppen a játszótérről hazatérő boldog zsokét.

RP: Karcsi, nagy szeretettel gratulálok a Group 1-es győzelmedhez. Volt valami ünneplés vasárnap este?
KK: Húúúú, nagyon nagy ünneplés volt. Ott egyből a Henkel sátorban már pezsgőztünk, majd visszamentünk a nagyon szép hotelba, ott felfrissítettük magunkat és tovább indultunk egy elegáns étterembe.

RP: Kik vettek részt a vacsorán?
KK: A tulajdonos, a tréner, az ügynök, akivel vették ezt a lovat (Night Magic – a szerk.) valamint még páran a csapatból, pl. az abrakmester.

RP: Figge mester hogyan értékelte a győzelmet?
KK: Mivel neki ez volt az első Gr1-es győzelme, azt mondta, hogy úgy érzi magát, mintha két méterrel a föld felett lebegne. Ő teljesen odavolt.

RP: Kb. hány interjút adtál vasárnap óta?
KK: Elég sokat. Még ott a pályán két tévéstábnak, három-négy újságnak és azóta is már többen kerestek.

RP: Nem szeretnék ünneprontó lenni, de a múlt héten a Dalmayr-Preisben melléültél? Vagy Lady Alida jobb, mint Northern Glory?
KK: A Lady Alida valamivel jobb ló, mint a Northern Glory, de hat kilóval jobb beállításból is indult. Viszont ez a tulajdonos, akinek a lovát választottam, ő hívott ki (neki nyertem most is a Gr1-es futamot), és a későbbiekben neki fogok lovagolni, ha két lovunk fut egy futamban.

RP: Ezek szerint elkötelezted magad hozzá?
KK: Nem. Szó sincs erről, de neki bírom a bizalmát egész évben. Akárhol fut a lova, nem vacillál, hogy egy sztárzsokét szerződtet rá, és emiatt meglehetősen jó a viszonyunk. Ebből következik, ha választhatok, mindig az ő lovait választom, még ha az egy picit rosszabb sansz is.

RP: Milyen volt a világsztárok között lovagolni Meránóban?
KK: Jó, de én nem ott találkoztam velük először. Mindegyikük ellen lovagoltam már, de egy nagyon szép versenynap volt. Ráadásul nagyon hangulatos a helyszín, mondhatom, hogy az a kedvenc pályám. (Emlékeznek még? Dettori is ezt mondta – a szerk.)

RP: Hol láthatnak legközelebb a nyeregben a lóversenybarátok?
KK: Meránóban leszek vasárnap. A jövő héten, szombaton lesz a müncheni versenynap. Előtte, pénteken egy árverésre megyünk Deauville-ba, vasárnap pedig Kölnben lesz egy Gruppe 1-es verseny, ahol a Poseidon Adventure-el indulok.

RP: Márciusban is készítettem veled egy interjút, és azt mondtad egyetlen Group ló áll az istállóban, a Poseidon Adventure. Most mi a helyzet? Night Magic már jobb, mint Ő?
KK: Igen, ő most kicsit felfejlődött. A verseny után rögtön jöttek is az árajánlatok a sejkektől. Most másfél millió Eurónál tartanak, de a tulajdonos nem szeretné eladni. Ez a kanca most magasan vezeti az istállórangsorunkat.

RP: Németországban is jó pozícióban áll.
KK: Igen. Csak a derbynyerő áll előtte pénznyereményben, de a hendikep számokat tekintve egy szinten áll vele, hiszen amit nyertünk, ez Németország második legnagyobb versenye. Csak a derby nagyobb ennél a futamnál.

RP: Amikor ilyen nagy győzelmet arat egy zsoké, mint most te, ilyenkor garanciát ad arra a tulajdonos arra, hogy Párizsban is te fogod lovagolni?
KK: Igen. Természetesen, sőt nagy valószínűséggel „a Poseidont” is fogom az Arc de Triomphe-ban lovagolni.

RP: Ez hatalmas siker. Gratulálok. Ezek szerint az idén is szurkolhatunk egy Magyarnak Longchampban. Azt tudod, hogy tavaly ezt a futamot (Prix de l’Opera) egy akkor még német tréningben, ma már Godolphin színekben futó ló nyerte, Lady Marian személyében?
KK: Igen, tudom. Őt is pontosan a Prix de l’Opera után vásárolták meg. Amennyiben a miénk ezt megnyerné, ott már olyan pénzeket kínálnak a sejkek, hogy arra nem lehet nemet mondani.

RP: Köszönöm az interjút. További sok ilyen győzelmet kívánok.
KK: Köszönöm szépen.

süti beállítások módosítása